25 noiembrie este Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor. Cu aceasta ocazie deputata PNL Cristina Pocora, presedinta Comisiei pentru Egalitate de Sanse, a subliniat ca in Romania nu exista un cadru legislativ si institutional capabil sa garanteze in mod real drepturile femeilor si sa asigure protectia victimelor in familie. De asemenea Cristina Pocora a citit marti in plenul Camerei Deputatilor urmatoarea declaratie:
“Prin prezenta declaratie ma alatur colegilor mei (…) pentru a reafirma angajamentul nostru, ca reprezentanti alesi ai poporului de a scoate la lumina problematica violentei in familie si, in special, indreptata impotriva femeii si de a o aduce pe agenda publica, de a contribui la imbunatatirea cadrului legislativ si institutional care sa garanteze femeilor ca nu vor fi expuse violentei sau amenintarilor cu violenta, de a contribui la crearea unui mediu lipsit de violenta si de amenintare cu violenta, prin promovarea valorilor egalitatii si de a implica, deopotriva, barbati si femei, in lupta impotriva violentei asupra femeilor”, a afirmat deputatul PNL.

Conform datelor Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, in 2009 in Romania numarul total de cazuri de violenta in familie inregistrate si raportate a fost de 12.461. De asemenea, au fost inregistrate 101 de decese.

Deputatii barbati au primit flori de la colegele deputate din Parlament. Nu ne este clar de ce.

Sursa: Observatorul de Constanta

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea