sibiuIn Sibiu vor fi desfasurate mai multe manifestari cu ocazia Zilei Internationale pentru Combatere a Violentei impotriva Femeilor, 25 noiembrie. Manifestarile sunt organizate de Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G. din Sibiu, in parteneriat cu o firma care se ocupa cu fabricarea painii si alta de produse cosmetice. Astfel 5.000 de sibieni vor cumpara paine, pe al carei ambalaj va scrie „Hraneste-ti familia cu paine, NU cu violenta”. Aceasta actiune are ca public tinta barbatii. De asemenea sub motto-ul „Violenta lasa urme”, 1500 de femei din Sibiu vor primi produse de la o firma de cosmetice si odata cu ele si informatii legate de serviciile de terapie si suport pentru combaterea violentei in familie, pentru ca violenta traumatizeaza atat victima, cat si copiii care sunt martori la violenta.
Joi seara va fi organizata o seara de veghe pentru femeile care nu mai sunt....

Doar in 2010, in Sibiu, 135 de femei au solicitat certificat medico-legal in urma batailor suferite acasa. Unele dintre ele si-au pierdut viata - povestile lor vor fi afisate in centrul orasului sub forma Martorele Tacute, in zona fantanii de pe strada Nicolae Balcescu, intre orele 17.00 si 19.00. Martorele Tacute vor fi 9 siluete rosii care reprezinta simbolic femeile care si-au pierdut viata din cauza violentei in familie si vor spune povestea vietii lor. Fiecare silueta va avea inscriptionata povestea unui caz din judetul Sibiu.
A.L.E.G. ofera din 2004 servicii gratuite de suport pentru victimele violentei: consiliere psihologica si juridica, suportarea cheltuielilor medicale sau cele legate de certificatul medico-legal, dupa caz, dar si consiliere pentru intreaga familie.

 

Sursa: Tribuna Sibiu

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea