Cu ocazia zilei de 25 noiembrie - Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor - Centrul FILIA desfasoara campania „Spune NU violentei impotriva femeilor!”

Centrul FILIA a trimis azi o scrisoare deschisa „Acuzam autoritatile din Romania de iresponsabilitate fata de victimele violentei domestice" prin care isi manifesta dezacordul total fata de felul cum este gestionata prevenirea si combaterea violentei domestice in Romania de catre autoritatile publice si critica lipsa unei protectii reale pentru victime. De ani de zile, victimele violentei domestice din Romania isi vad plangerile ignorate de Politie si nu au asigurata siguranta proprie intrucat adaposturile subventionate de stat pot fi numarate pe degete. In mass-media, violenta domestica este tratata adesea in maniera tabloida. Nici pana acum nu au fost adoptate prevederile legalislative necesare pentru stabilirea unui ordin de restrictie pentru agresor asa cum exista in legislatia majoritatii tarilor europene. La capitolul politicilor de prevenire si combatere a violentei domestice asteptam de ani buni dezvoltarea unor institutii abilitate, bugetate adecvat si solide. In schimb, Guvernul, sub pretextul crizei, a desfiintat in ultimele 12 luni institutiile administrației publice centrale care aveau astfel de atributii: Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, Centrul Pilot de Asistenta si Protectie a Victimelor Violentei in Familie, precum si Centrul de Informare si Consultanta pentru Familie.

Azi, 25 noiembrie, incepand cu ora 17,00 in statiile de metrou Unirii 1 si Unirii 2, membrii si voluntarii Centrului FILIA vor imparti calatorilor pliante cu informatii despre fenomenul violentei impotriva femeilor, purtand tricouri cu mesaje special concepute pentru a atrage atentia asupra pretextelor pe care victimele violentei le invoca pentru a ascunde urmele batailor primite in familie.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea