Continua campania “Spune NU violentei impotriva femeilor”. Voluntarii Centrului FILIA au organizat o actiune de constientizare si sensibilizare fata de violenta impotriva femeilor, in special asupra violentei domestice, incepand cu ora 17.00, in statiile de metrou Unirii 1 si Unirii 2. Sirul de voluntari s-a deplasat de la Piata Romana pana la Piata Unirii pe Bulevardul Magheru. Doua echipe au impartit pliante cu informatii despre violenta impotriva femeilor.
Persoanele implicate in actiune au purtat tricouri cu mesaje special concepute “ Nu am cazut pe scari”, “Nu m-am lovit de usa”, “Rup tacerea”. Pe tricourile purtate de barbati se putea citi: “Eu nu lovesc o femeie. Tu?”. Voluntarele au fost machiate astfel incat urmele pe care violenta le lasa pe corpul si chipul femeilor sa nu mai fie ascunse.

Trecatorii au reactionat cu amuzament, cu sarcasm, cu interes, cu incurajare si chiar incantare. Subiectul violentei domestice continua sa trezeasca jena, stinghereala si taceri. In viitor speram ca cei care ni se alatura, cei care ne incurajeaza si sustin astfel de activitati sa fie din ce in ce mai multi.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea