Din 2011, parintii care vor alege sa ramana acasa cu copilul nou-nascut vor putea opta intre doua variante: pentru varianta "Botis" - un an de concediu si o indemnizatie de maximum 3.400 de lei pe luna sau pentru varianta "UDMR" - doi ani de concediu si o indemnizatie de cel mult 1.200 de lei pe luna.

Pentru parintii care opteaza pentru varianta Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis, vor primi si un bonus. Astfel, cei care se vor intoarce la locul de munca mai devreme de data la care copilul ar implini un an, vor beneficia de o "prima" de cate 500 de lei pe luna pana la momentul la care micutul implineste 24 de luni. Guvernul a estimat ca 35-40% dintre viitoarele mame vor opta pentru un astfel de concediu.

Cat despre varianta UDMR, ministrul Ioan Botis sustine ca: "Este o solutie pentru cei care doresc sa ramana alaturi de copii mai mult timp. In varianta aceasta, se va lua in calcul 75% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni, dar nu se va acorda mai mult de 1.200 de lei lunar".

Sursa: evz.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea