FMI nu a impus nicio reducere a concediului de crestere a copilului ca si conditie pentru finantare, decizia apartinand Guvernului, fortat sa ia masuri dificile cu privire la venituri si sa faca reduceri drastice de cheltuieli, sustine Jeffrey Franks, intr-o scrisoare trimisa asociatiilor de mame.

Documentul trimis, joi, de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, reprezinta un raspuns la o scrisoare din 3 decembrie, semnata de Asociatia M.A.M.E., Asociatia Mame pentru Mame, Asociatia Tata, La Leche League Romania, Asociatia pentru Nasterea Naturala si Alaptare, Asociatia pentru Comunicare Non-violenta, precum si de comunitatile online miresici.ro, despre copii.com, babycafe.ro si feminism-romania.ro...

In scrisoarea din 3 decembrie, reprezentantii societatii civile au facut un apel la FMI, pentru  reconsiderarea pozitiei cu privire la relatia dintre misiunea FMI in Romania si masurile vehiculate, la acel moment, de Guvernul roman, se arata intr-un comunicat de presa de vineri al Asociatiei M.A.M.E.

Jeffrey Franks spune, in scrisoarea trimisa ONG-urilor, ca Romania trece printr-o grava criza economica, fapt ce a fortat Guvernul sa adopte masuri dificile cu privire la venituri si sa faca reduceri drastice de cheltuieli.

"Noi, Fondul Monetar International, am ajutat in realizarea unei atenuari a efectelor acestei crize oferind sprijin financiar tarii si consiliere guvernului pentru a imbunatati eficienta operatiunilor pe care le desfasoara. Ca parte din dorinta de a genera o eficiena si mai mare, guvernul si-a revizuit programul de cheltuieli. Din pacate, multe din aceste masuri sunt ineficiente - aloca resurse unor familii mai bine pozitionate financiar, in acelasi timp neoferind destul ajutor unor familii foarte nevoiase. Sprijinim in mod ferm eforturile guvernului de a imbunatati modul in care este acordata asistenta sociala pentru ca aceste inechitati sa fie luate în considerare", arata Franks in documentul citat.

Referitor la decizia Guvernului de a revizui reglementarile referitoare la concediul de crestere a copilului, Franks arata ca, in Romania, Executivul ofera sprijin pe parcursul unei perioade mai lungi decat in alte tari europene.

Sursa: www.mediafax.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea