Domnule ministru,

Stirile din mass-media ne-au dezvaluit ca o serie de viitoare mamici aleg sa ceara medicului provocarea nasterii inainte de termen, pentru a nu intra sub prevederile noilor reglementari privind drepturile financiare micsorate care se acorda pentru concediul privind cresterea copilului.

Domnule ministru, ceea ce se intampla este o crima! O crima impotriva acestor mame si acestor copii! Iar dumneavoastra, alaturi de colegii de partid si de coalitie, sunteti unul dintre calai! Chiar nu aveti nici un dram de constiinta? Pentru ca, probabil stiti, deoarece si dumneavoastra sunteti parinte, o astfel de interventie este una cu risc crescut. Care poate avea consecinte grave asupra mamei sau a copilului, pe termen scurt sau lung. Cine va fi vinovatul moral daca in numele unor economii nesemnificative la bugetul de stat ma multe suflete vor fi mutilate pe viata?

Daca pe vremea lui Ceausescu am avut o generatie intreaga numita "decretei", astazi cum ar trebui sa se numeasca copiii nascuti fortat inante de 1 ianuarie 2011? Din disperarea parintilor de a nu li se amputa banii, si asa insuficienti, pe care ii vor primi pentru cresterea copilului? Va las pe dumneavoastra sa gasiti un nume, sunt convinsa ca cinismul de care dati dovada va va fi o sursa importanta de inspiratie. Dar daca presedintele dumneavoastra Traian Basescu a gasit de cuviinta sa ridiculizeze public ceea ce e mai sfant pe lumea asta, mamele cu copii, atunci, domnule Botis, la ce ne putem astepta din partea dumneavoastra?

Poate ne surprindeti si, intr-un moment de luciditate si de trezire a constiintei, veti realiza ca noua lege , daca tot e obligatoriu sa o dati, ar trebui sa intre in vigoare de la 1 octombrie 2012. Numa asa tinerele familii, femeile, vor putea decide, in cunostinta de cauza, daca isi pot asuma responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil. Oricare alt termen, mai mic de un an de zile, ne va aduce in aceeasi situatie disperata in care ne aflam astazi.

Stimate domnule Botis,

Prin ironia sortii, astazi detineti puterea. Puterea de a decide, printr-o simpla semnatura, destinul unor oameni. Maine insa veti redeveni un simplu muritor.    Ganditi-va la acest lucru. Si daca doar executati niste ordine venite de sus, fiind doar o marioneta in fruntea unui minister, poate nu e prea tarziu sa dati dovada de demnitate si sa va dati demisia de onoare. Daca sunteti capabil de asa ceva, desigur!

Sursa: http://blog.cristinapocora.ro/

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea