Avand in vedere lipsa politicilor in domeniu din timpul tranzitiei romanesti, ne bucura demararea unui proiect european: „Echilibru - o noua abordare a vietii familiale cu cea profesionala", accesat prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.  Proiectul se va intinde pe o perioada de 3 ani, avand o valoare totala de 4.500.000 de euro si are ca obiectiv general asigurarea conditiilor necesare reintoarcerii pe piata muncii a tinerelor mame, prin programe tintite in favorizarea reconcilierii vietii familiale cu cea profesionala.  
In Municipiul Brasov se va deschide, la finalul anului 2011, un Centru de Excelenta pentru ingrijirea copiilor cu varste cuprinse... intre un an si sase ani. Tot in cadrul acestui program se urmareste formarea unui numar de 50 de femei baby-sitter, cu varsta de peste 45 ani, selectate de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca din Brasov sau care au venit minim garantat. Adaugam ca acesta categorie de femei este vulnerabila la risc crescut de saracie si excluziune sociala.  Cele 50 de femei vor urma cursuri teoretice si practice gratuite, de instruire, care vor dura 24 de luni si vor lucra intr-un centru special care va fi amenajat, in Brasov, in 2011, sau care va fi construit de la zero. Acest centru va functiona in regim normal de cresa, iar cele 50 de bone pot fi angajate la domiciliu. In aceasta perioada de timp se vor construi, la Brasov precum si in sectoarele 3 si 6 din Bucuresti, trei Centre de Excelenta pentru ingrijirea copiilor.

Sa speram ca acesta nu este decat un prim pas in vederea asigurarii reconcilierii dintre viata profesionala si familie pentru femeile din Romania! Bugetul statului nu a prea putut fi deranjat cu astfel de programe in ultimii 20 de ani iar astfel de initiative nu compenseaza lipsa de politici coerente guvernamentale, dar nu dorim sa fim carcotase pana la capat, e o initiativa foarte buna!

 

Sursa: Adevarul

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea