La reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos vor participa mai multe femei anul acesta datorita unei cote de gen.  'Partenerilor strategici' ai forumului - un grup de aproximativ 100 de companii, printre care Barclays, Goldman Sachs si Deutsche Bank - li s-a spus ca trebuie sa aduca cel putin o femeie la fiecare grup de cinci CEO trimisi la evenimentul de profil inalt. Partenerii strategici reprezinta 500 din cei 2.500 de participanti asteptati anul acesta. Pana acum, relativ putine femei au beneficiat de aceste conversatii la nivel inalt. Femeile au reprezentat doar 9-15% din cei prezenti intre 2001 si 2005. Anul trecut, 17% au fost femei.

In fiecare an, premierii, bancherii, magnatii de afaceri si alti detinatori ai puterii si influentei din elita globala se reunesc la WEF in orasul elvetian alpin Davos. Si in fiecare an un factor-cheie a lipsit: femeile...

In incercarea de a ameliora echilibrul de gen traditional deprimant la evenimentul de luna aceasta, care incepe de martea viitoare intr-o saptamana, WEF a impus pentru prima data o cota minima de femei.

 

'Reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial strange cele mai inalte niveluri ale leadership-ului dintr-o varietate de sectoare iar participarea reflecta numarul foarte redus de femei din acest pool extern', a declarat Saadia Zahidi, care conduce programul paritatii de gen la WEF si a propus planul privind cotele de femei. Sub 3% dintre CEO ai celor mai mari 500 de companii din lume sunt femei si putin peste 15% din posturile ministeriale si parlamentare sunt ocupate de femei, a declarat WEF miercuri.

Ne intrebam daca se intrevad macar cateva (mici) crapaturi in tavanul de sticla din marile companii internationale, sau suntem noi prea optimiste.

Sursa: Epoch Times Romania

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea