Inca un exemplu stupefiant al tagmei psihiatrilor care, nereusind sa-si faca ordine in propriile idei, discrimineaza si improasca lumea cu pareri nefondate. Dr. psihiatru si profesor universitar (caci are o ditamai calificarea) Florin Tudose sustine ca "femeile din mass-media ar trebui controlate psihiatric". Nici mai mult, nici mai putin, domnul doctor propune o lege care sa ii treaca printr-un examen psihic pe cei si cele care apar pe sticla. Iar elucubratiile discriminatoare sunt clare : "Nu sunt misogin, dar cred că femeile din mass-media ar trebui sa fie tinta unei astfel de legi. Nu ma refer doar la cele din televiziune, ci si la cele de la radio, fiindca diferenta nu este foarte mare. Am pacienti care au dezvoltat nevroze din pricina unor moderatoare de televiziune. Este incredibil.  Mi-au spus ca atunci cand o vad pe cutare sau pe cutare le vine sa sparga televizorul”.

Putem intelege nemultumirile unor pacienti ai domnului doctor, insa nonsalanta cu care baguie psihiatri in propria lor meserie este revoltatoare. Nu de alta, dar ne-ar veni si noua ideea unei legi care sa prevada un curs obligatoriu de anti-misoginism pentru psihiatri barbati.

Totusi, multumim unor astfel de reporteri care reusesc sa arate cat de adanci sunt radacinile misoginismului romanesc, si la ce nivel inalt de autoritate este el instaurat.

sursa: inpolitics.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea