Gala Femeilor Rome „Priveste-ma asa cum sunt!” a premiat reprezentantele comunitatii de Ziua Femeii

Activitatea femeilor rome din Romania care au constribuit la imbunatatirea vietii comunitatilor din care fac parte a fost recunoscuta la prima editie a Galei Femeilor Rome „Priveste-ma asa cum sunt!”, eveniment organizat de Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”, Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala si Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, cu prilejul Zilei Internationale a Femeii, la Bucuresti.

Desfăşurat sub sloganul „Priveste-ma asa cum sunt!” in ideea de a promova femeile rome mai putin vizibile in societatea romaneasca, evenimentul a reunit reprezentante ale comunitatilor de romi de la nivel national si local si a avut scopul de a promova modele de femei rome care contribuie la imbunatatirea vietii comunitatilor de romi prin munca lor in diferite domenii de activitate.

Astfel, au fost premiate:  SCRIPCARIU PETRONIA (Educatie - Inspectore Scolare), RODICA BĂTRÂNA (Educatie - Profesoara Limba Romani), ALECU FLORICA (Educatie – Educatoare/Invatatoare), ELENA RADU (Educatie – Mediatoare scolare), DANIELA VĂDUVA (Sanatate – Personal Medical), IOANA CONSTANTIN (Sanatate – Mediatoare Sanitare), FLORENTINA IBICEANU (Social Economic – Ocupare), MARIA IONESCU (Social Economic – Antreprenoriat), MARIEA IONESCU (Dezvoltare Comunitara), JUDIT VARGA (Juridic - Politie), MIRON LUIZA (Juridic), LOREDANA DUMITRU  (Mass-media), VIORICA GOTU (Participare Politica), ANA RADUCANU (Participare publica), VERA LINGURARU (Cultura).

De asemenea, a fost acordata o distinctie speciala de catre organizatori pentru VASILE PAULINA, supravietuitoare a Holocaustului.

Femeile rome  premiate in cadrul acestei Gale au fost rasplatite pentru eforturile si angajamentele constante in procesul de imbunatatire a vietii si imaginii comunitatii de romi in societatea romaneasca.

„Gala Priveste-ma asa cum sunt! si-a dorit sa premieze munca femeilor invizibile, care nu se vad de cele mai multe ori, dar care isi aduc contributia la nivel local. 8 Martie este un moment de recunoastere a curajului si devotamentului lor. Sunt femei cu realizari, mame, fiice, sotii. Sunt modele pentru tinerele generatii si vrem ca societatea sa le priveasca asa cum sunt!”, a declarat coordonatoar proiecte Agentia Impreuna, Carmen Gheorghe.

Reunind peste 180 de participanti, Gala Femeilor Rome „Priveste-ma asa cum sunt!” se inscrie in seria evenimentelor prin care organizatorii isi propun sa promoveze interesele femeilor in general si a femeilor rome in special prin dezvoltarea unor programe  adresate nevoilor lor si prin evenimente socio-culturale care sa creasca vizibilitatea acestora la nivel national.

Totodata, in cadrul Galei Femeilor Rome „Priveste-ma asa cum sunt!” a fost organizata o Campanie de strangere de fonduri pentru o mama unica intretinatoare a 4 copii din satul Piteasca, comuna Găneasa.

Deschisa cu Imnul Romilor, in interpretarea sopranei Claudiana Calin Rotaru, Gala Femeilor Rome a fost presarata cu momente muzicale de succes, ce au ridicat publicul in picioare. Atmosfera a fost destinsa de formatia Romano Butiq, precum si de solista Stefania Calofir si de pianistul Antonio Santos, care au acceptat sa participe pro-bono la eveniment.

Gala Femeilor Rome a fost organizata cu sprijinul financiar din partea Departamentului pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei, precum si cu sprijinul sponsorilor Niro Group, Aidrom, K Consulting Management and Coordination SRL.

Aflata la prima editie, Gala Femeilor Rome „Priveste-ma asa cum sunt!” isi propune sa devina o traditie pentru celebrarea femeilor rome din Romania.

Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna”

Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala

Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea