Grupul informal "Fat-Frumos-si-Cand-Vreau-Eu" ia pozitie fata de activitatile asociatiei ProVita impotriva drepturilor reproductive si libertatilor individuale ale femeilor. In data de 26 martie 2011, asociatia ProVita  organizeaza “Marsul pentru Viata,” simultan in orasele Bucuresti, Timisoara si Satu Mare, cu scopul de a solicita “in mod special abolirea intregii legislatii care permite avortul” (potrivit manifestului marsului postat pe site-ul organizatiei: www.provitabucuresti.ro. Marsul se inscrie intr-o serie de actiuni ale organizatiei menite sa limiteze drepturile reproductive din Romania. Una dintre aceste actiuni este campania Vreau sa aflu!, organizata in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti, precum si cu alte unitati scolare. Prin aceasta campanie de informare si educare destinata elevilor in scoli si licee, ProVita foloseste valorile fundamentalist crestine pentru a-si justifica si a-si promova in fata unei audiente captive si impresionabile de adolescenti atitudinea explicita anti-avort si anti-conceptie.

"Asociatia Fat-Frumos-si-Cand-Vreau-Eu" considera ca o organizatie care sustine ca orice forma de contraceptie este abortiva ingradeste accesul la o educatie sexuala adecvata a tinerelor si tinerilor din scoli. Mai mult decât atat, ProVita intentioneaza sa monteze in zonele centrale din Bucuresti pentru o perioada pilot de o luna panouri de reclama cu mesaje implicit anti-avort (un exemplu de panou poate fi vizualizat la www.provitabucuresti.ro.

Eforturile acestei organizatii de criminalizare a avortului, de dezinformare in ceea ce
priveste educatia sexuala/contraceptiva, de promovare a valorilor conservatoare crestine, de incalcare a drepturilor fundamentale ale femeilor si ale comunitatii LGBT se desfasoara sistematic, iar unele au suportul unor institutii publice.

In acest scop, "Asociatia Fat-Frumos-si-Cand-Vreau-Eu" solicita incetarea oricarui fel de parteneriat intre Provita si institutiile de stat. Intr-o tara in care avortul este legal si care are o istorie pro-natalista dezastruoasa, "Asociatia Fat-Frumos-si-Cand-Vreau-Eu" considera necesara luarea unor masuri fata de activitatile anti-avort ale organizatiei Provita.

Asociatia Fat-Frumos-si-Cand-Vreau-Eu este un grup informal ce reuneste persoane din
diverse sfere de activism social si care impartasesc interesul pentru dreptate reproductiva. Grupul a fost infiintat in urma unor intalniri recente si definitivat in contextul spatiului de lucru ocupat la fostul sediu CNDB (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti).
Persoana de contact: Claudia – 0736879587 – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea