Ioana Vrabiescu

Andreea Vass Paul face o buna prezentare a intalnirii si temele tratate in data de 17 iunie 2010, la evenimentul organizat de catre Institutul de Studii Populare, PDL si Konrad Adenauer Stiftung, la Palatul Parlamentului. Obiectivul realizat este o inaintare a listei de observatii si propuneri de politici publice pentru stimularea antreprenoriatului feminin.

Ceea ce e de observat este lipsa discutiei din perspectiva feminista, si anume sectorul "muncii domestice" care nu este in nici un fel integrat, ramanand complet in zona neagra a economiei. Necesitatea reglementarii muncii domestice are doua dimensiuni pentru economie: pe de o parte aduce in spatiul legal ceea ce deocamdata se desfasoara ca munca "benevola" dusa in majoritatea cazurilor de femei, iar pe de alta parte valorizarea muncii casnice sau cresterea copiilor poate deveni o sursa de venit cu siguranta oricarui loc de munca pentru foarte multe persoane. Un cadru fiscal si legislativ adecvat, cu deduceri de impozit din salariu, sau impozite reduse pentru prestatorii de servicii casnice, trebuie sa fie luate intr-un calcul realist economic.

Recunoasterea legala a muncii casnice si de crestere a copiilor ca munca este esentiala pentru echitatea sociala si egalitatea de sanse.

http://www.andreeavass.ro/blog/2010/06/femeile-vor-fi-motorul-cel-mai-puternic-in-reluarea-cresterii-economice-mondiale-propuneri-de-politici-publice-in-romania/

2010-06-19

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea