"Mă numesc Marilena Șerban și sunt diriginta clasei a VIII-a C, de la Liceul Greco-Catolic ,,Timotei Cipariu”, București. Vă scriu pentru a vă convinge să investiți în unul dintre cei 15 elevi ai mei, care, fără un ajutor financiar, nu vor putea să marcheze, festiv, chiar dacă informal, sfârșitul unei etape importante din viața lor și, mai ales, începutul uneia noi, ceea ce înseamnă continuarea studiilor.

Clasa a VIII-a C a fost, încă de la început, o clasă-mozaic, alcătuită din copii de etnii, religii/confesiuni și chiar culori diferite. Posibilitățile materiale reduse ale părinților au reprezentat o constantă, o cauză care, de exemplu, ne-a împiedicat să plecăm împreună în excursii, de-a lungul anilor. Am organizat o astfel de ieșire, singura, în clasa a VII-a, după ce am strâns bani din vânzarea unor felicitări confecționate de noi și am obținut o sponsorizare pentru transport. (www.lgrcat.ro, Site 2009-2010/Clase/VIIC/Excursie; site 2008-2009/Clase/VIC/Vreau in excursie!) De atfel, pe parcursul gimnaziului, elevii clasei a VIII-a C s-au remarcat prin participarea la proiecte internaționale, naționale, locale sau la nivel de școală: Campania Globală pentru Educație, Proiectul Mozaic, Drepturile copilului, Norme umanitare (Crucea Roșie), Junior Achievement (Prevenirea abandonului școlar), Vreau în excursie!, Ești diferit etc. Detalii despre noi și activitățile precizate se pot obține accesând site-ul școlii, www.lgrcat.ro/Clase/VIIIC (VIIC/VIC/VC-pentru anii anteriori).

Din cei 15 elevi rămași, 5 provin din familii monoparentale, 5 au unul dintre părinți șomer, în cazul a 3 dintre ei acesta fiind și unicul întreținător al familiei, 3 au părinți cu invaliditate sau pensionați pe caz de boală, 3 au mame casnice, cei mai mulți dintre părinți practicând meserii care sunt plătite cu un salariu mediu/sub medie: vânzătoare, muncitor necalificat etc. În astfel de condiții, un banchet de sfârșit de an, respectiv o excursie de două zile la munte, cu o cină festivă, reprezintă, pentru cei mai mulți, un obiectiv imposibil de atins.

Conștientă de impasul financiar al acestora, am căutat o soluție. Aceasta ar putea fi proiectul ,,Nașii de bal”, prin care îmi propun să găsesc un sponsor pentru fiecare dintre cei 15 elevi, dispus să plătească parțial sau integral costurile ,,balului”. ,,Nașii” se vor întâlni față-n față cu ,,finii” în mai, urmând ca excursia să aibă loc la sfârșitul lunii, înainte de examenul de absolvire. Precizez că o excursie de două zile, la munte, cu masă festivă inclusă, costă aprox. 200-250 RON/persoană.

Sperăm că ne veți fi alături!

Cu respect,

Dirig. Marilena Șerban și elevii clasei a VIII-a C"

 

Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu" Str. Bucegi, Nr. 97, Sector 1, BUCUREŞTI 012315

Telefon: 021 667.84.34 Fax: 021 667.84.34

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., http://www.lgrcat.ro/

PROGRAME ȘI PROIECTE EDUCATIVE

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea