Camera Deputatilor a respins astazi propunerea legislativa privind exercitarea activitatilor cu caracter sexual autorizate, initiata de deputatul PDL Silviu Prigoana.

Prigoana a declarat ca deputatii au respins "din ipocrizie" proiectul sau si a mentionat ca va redepune acest proiect la Parlament. Prigoana a aratat ca "prostitutia este legalizata in Romania, nu mai este incriminata de noul Cod Penal din octombrie si proiectul era un cadru de reglementare al functionarii unei activitati cu caracter sexual".

"Adica, noi nu discutam despre sex, noi avem copile de 10 ani insarcinate pentru ca avem o jena comunista, de sex nu se discuta, e un lucru sfant sexul, cu toate ca sexul este un lucru normal si lumea nu intelege ca sexul nu este folosit pentru reproducere, in general este pentru placere, are si alte functii, la dereglarea hormonala. Si, pentru ca colegii mei sunt reglati hormonal in fiecare seara, ei nu inteleg ca asta trebuia facuta intr-un cadru de reglementare", este una dintre declaratiile domnului Prigoana.

Prefacandu-ne ca nu vedem cacofonia (pana la urma, este de inteles, atunci cand esti suparat iti mai scapa cate o greseala), am vrea, totusi, sa-i atragem atentia domnului Prigoana asupra unor greseli mai grave. In primul rand, nu putem pune semnul egalitatii intre a discuta despre sex si a legaliza prostitutia. A discuta deschis si fara prejudecati despre sex inseamna, de exemplu, a face educatie sexuala si aceasta ar putea, intr-adevar, sa contribuie la diminuarea numarului de sarcini in randul minorelor. In al doilea rand, a transforma prostitutia in leac pentru dereglari hormonale, conferind “tratamentului” un cadru reglementat este departe de a fi genul de argument care sa justifice necesitatea reglementarii.

Pana la urma, ceea ce am inteles din acest discurs este tot faptul ca cele care practica aceasta activitate nu conteaza!

Sursa informatiilor: www.adevarul.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea