La jumatatea actualului mandat, Institutul pentru Politici Publice (IPP), a dat publicitatii, miercuri, 22 iunie 2011, un raport  intitulat “Sinteza activitatii doamnelor din Parlamentul Romaniei dupa 2 ani din actualul mandat”, care face parte din seria de rapoarte de monitorizare a activitatii parlamentare. Raportul contine o evaluare sintetica a contributiei femeilor parlamentar din actualul mandate al Legislativului, atat din punct de vedere individual, cat si din perspectiva afilierii partinice.

 “Speram ca atat raportul de fata cat si demersurile noastre sa sprijine o mai eficienta activitate a doamnelor in Parlamentul Romaniei si in general o mai buna reprezentare a dimensiunii de gen in procesul legislativ” , se precizeaza pe site-ul IPP.

Daca ne referim la rezultatele evaluarii, Manuela Mitrea este considerata a fi cea mai eficienta (din cele 10 initiative legislative depuse, 3 au devenit legi). In topul luarilor de cuvant pe prima pozitie se situeaza, la Camera Deputatilor, Aura Vasile, cu 370 de discursuri in primii doi ani de mandat, in timp ce la Senat conduce Anca Boagiu cu 125 de luari de cuvant. Din cele 2.034 de proiecte semnate de catre parlamentari in primii doi ani de mandat, in cazul a  peste 45% dintre ele, printre initiatori se afla si femei parlamentar.

Din pacate, analiza realizata nu contine niciun indicator referitor la initiativele legislative ale doamnelor din Parlamentul Romaniei, destinate imbunatatirii vietii doamnelor din electoratul romanesc. Pentru noi, acesta ar fi un clasament interesant!

Sursa informatiilor: www.alesiivoteaza.ro  si www.evz.ro

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea