Iubesc moda ca forma de creativitate, insa am o mare problema de natura ideologica in legatura cu aceasta industrie. Chiar daca apreciez munca designerilor, nu inseamna ca nu vad anumite probleme care deriva din modul cum ne lasam asa de usor purtate in niste paradigme manipulatoare...

Ca editor de moda, urmaresc stirile care apar din zona aceasta si implicit am ajuns sa descopar si cate putin din activitatea agentiilor de casting pentru tinerele modele. Ele titreaza spectaculos “Amazing New Face!” (Noua Imagine Uluitoare!) si te invita ofertant sa vizualizezi profilele noilor modele descoperite.
Aici incepe lupta mea interioara in privinta practicilor din industria de moda care ne vand... perfectiunea.
Ma uit de exemplu la prezentarea pe care o face o agentie romaneasca modelului Diana Sar. Ma uit si ma intreb, de fiecare data cand redescopar acest video... “Ce vor, pentru numele lui Dumnezeu, oamenii astia de la mine? De la noi, ca femei?” Ma uit la copilul asta pe care il vor transforma in pictoriale lor in femeie, prin haine, prin machiaj si nu inteleg de unde vine acest... sadism?! La adresa noastra ca femei mature si la adresa lor, ca adolescente invatate sa fie sexy intr-un mod mult prea femeiesc pentru varsta lor, acum cand probabil nici macar nu au avut primul iubit. Ce interese meschine afirma cu atat de multa nonsalanta ca ar fi normal sa arunci in lumea asta un copil de 14 ani?

Sursa: Garbo.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea