Guvernul Romaniei a decis defiintarea Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbaţi (ANES). Motivul principal invocat a fost necesitatea reducerii cheltuielilor si reformarea aparatului bugetar. Cu toate acestea, inclusiv din punct de vedere financiar, aceasta decizie este nejustificata, din moment ce ANES avea in derulare mai multe proiecte cu fonduri europene a caror implementare va fi acum mult ingreunata.

ANES (www.anes.ro) face parte din consiliul Institutului European al Egalităţii de Gen si reprezinta Romania in comitetele din domeniu ale Uniunii Europene. Este singura institutie a statului care are competente de corelare la nivel national a politicilor si programelor nationale si europene. Nu se stie cine va mai reprezenta Romania acum in cadrul institutiilor europene, nici cum se vor mai armoniza politicile romanesti cu cele ale Uniunii Europene in domeniul egalitatii de sanse.

Decizia de desfiintare a ANES a fost luata fara consultari prealabile cu societatea civila. La 17 mai 2010 Parlamentul European adoptase o rezolutie prin care se cerea evitarea folosirii recesiunii drept pretext pentru ignorarea domeniului egalitatii de sanse si pentru prejudicierea eforturilor depuse pana acum in acest domeniu.

 

Pentru mai multe detalii:

http://blogul-medusei.blogspot.com/2010/07/protest-impotriva-deciziei-guvernului.html

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea