In Romania cei mai marginalizati oameni sunt persoanele infectate cu HIV. Intre anii 1986 şi 1991 s-au infectat 10000 de copii cu virusul HIV, iar in ultimii ani a crescut in mod semnificativ numarul sarcinilor si al nasterilor in randul femeilor care traiesc cu HIV. Insa femeile insarcinate infectate cu HIV sunt respinse de la controlul ginecologic, de la avort sau de la nastere din cauza fricii personalului medical de contractare a virusului.

„Am fost consultata pe masa de ginecologie de un medic foarte sever care se rastea la mine. Erau de fata mai multi studenti la medicina. Nu m-a informat nimeni ca vor asista si acestia la consultul ginecologic si nu mi-a cerut nimeni permisiunea. Dupa consultatie, medicul mi-a spus: ‹De ce iti trebuie tie copil dupa cum esti cum esti? Tu maine-poimaine mori, iti mai trebuie copil!›... Dupa ce am nascut prin cezariana simteam des nevoia sa ies sa ma plimb pe culoar din cauza durerilor. Am auzit personalul medical cum discuta la cafea despre mine cu usa deschisa: ‹Ai vazut ce copil frumos are si ea are HIV!›".

Studiul "Cazul femeilor care traiesc cu HIV în Romania" realizat de ECPI si Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) este o cercetare care relevă tocmai gradul foarte ridicat de incalcare a drepturilor omului.

sursa: hotnews.ro

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (Raportul-femeile-care-traiesc-hiv-romania_-_ECP_2011.pdf)Raportul-femeile-care-traiesc-hiv-romania_-_ECP_2011.pdf 981 kB
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea