Cercetătoarea de 29 de ani Cristina Ghenoiu a primit anul acesta Marele Premiu LSRS (Liga Studenţilor Români din Străinătate) pentru Excelenţă Academică în străinătate datorită meritelor la nivel mondial în domeniul biologiei celulare şi geneticii.

Cristina Ghenoiu este doctorand la Cornell University din New York, unde studiază biologie celulară şi cromozomială, biologie moleculară, genetică şi biochimie. Este câştigătoarea a numeroase burse de cercetare şi coautoare în publicaţii ştiinţifice de renume mondial, printre care revista Science.

Cristina colaborează şi cu Centrul de Cercetare şi Tratament al Cancerului din New York, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, şi este cercetătoare la un laborator al celebrei Rockefeller University, unde a fost invitată să lucreze. Instituţia reprezintă unul dintre cele mai importante centre de cercetare din lume, a avut 23 de cercetători câştigători ai Premiului Nobel şi a revoluţionat lumea ştiinţifică prin descoperiri precum existenţa grupelor sangvine, înţelegerea ADN-ului uman, constatarea că există viruşi care determină cancerul.

Sursa: Romania Libera

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea