Pentru că nu au avut bani să-şi plătească impozitele şi taxele locale, 142 de mame nu vor mai beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului.

După centralizarea şi verificarea datelor transmise de primării, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a suspendat plata a 142 de indemnizaţii pentru mame, scrie Graiul Sălajului.

Astfel, 142 de beneficiare nu vor mai încasa în luna martie drepturile aferente lunii februarie, după ce primăriile din judeţ au transmis Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Sălaj că nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale pentru bunurile pe care le au în proprietate şi taxele aferente anul trecut.

Plata indemnizaţiilor este stopată pentru o perioadă de cinci luni, deoarece a intrat în vigoare Ordonanţa Guvernului 124/2011, prin care s-a instituit obligaţia beneficiarilor de indemnizaţii de creştere a copilului, venit minim garantat şi alocaţie de susţinere a familiei, de a-şi achita impozitele către bugetele locale pentru a primi aceste beneficii sociale.

Sursa: www.cotidianul.ro

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea