Câteva sute de femei activiste pentru drepturile femeilor au protestat în Maroc împotriva legii cu privire la violența sexuală.  Această lege permite violatorilor să se căsătorească cu victima, dacă aceasta este minoră, pentru a evita pedepsirea legală.

Această acțiune a fost organizată în urma sinuciderii unei tinere de 16 ani după ce a fost agresată de către soțul violator. De asemenea, a fost inițiată și  pagina de facebook We are all Amina Filali pentru susținerea abolirii articolului din Codul Penal care prevede astfel de căsătorii.

În Maroc, vârsta legală pentru căsătorie este de 18 ani.  Excepțiile la această situație sunt legate de circumstanțele speciale, acestea fiind și motivul pentru care Amina Filali s-a căsătorit deși era minoră. Un judecător poate doar să recomande căsătoria dacă toate părțile implicate sunt de acord dar, spun activistele, adesea există presiune asupra familiei victimei pentru a evita scandalurile.  Tatăl Aminei Filali a declarat de asemenea faptul că, atunci când a raportat violul, a fost sfătuit de către reprezentanții oficiali ai instanței de judecată să opteze pentru căsătorie .

Sursa: http://www.bbc.co.uk

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea