premiul I: 150 euro

premiul II: o carte pe tema drepturilor sexuale si ale reproducerii

 

Pentru a afla mai multe despre ce inseamna obiectiunea de constiinta, te invitam sa tii legatura cu noi pe pagina de Facebook „Euroregional Center for Public Initiatives” si pe pagina concursului, unde vom posta cu regularitate surse bibliografice!

Concursul este destinat studentilor si masteranzilor, indiferent de profilul facultatii.

Conform unui raport al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, „obiectiunea de constiinta apare in domeniul sanatatii, cand furnizorii de servicii medicale refuza sa ofere anumite servicii medicale pe motive religioase, morale sau filosofice. Recunoscand dreptul fiecarei persoane la obiectiunea de constiinta in ce priveste anumite proceduri medicale, Comisia pentru probleme sociale, de sanatate si de familie este profund ingrijorata de extinderea si utilizarea nereglementata a acestei practici, mai ales în domeniul sanatatii reproducerii, in multe dintre statele membre ale Consiliului Europei.

Este necesar sa se echilibreze dreptul unei persoane de a obiecta impotriva realizarii unui anumit act medical cu responsabilitatile pe care le impune profesia si dreptul fiecarui pacient de a avea acces la ingrijiri medicale legale intr-un timp rezonabil”

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea