Un articol de pe site-ul http://listverse.com ne prezinta un top al unor barbați care au fost de fapt femei. Intrebarea logica ce urmeaz[ este: ce inseamnă au fost de fapt femei? Nu putem cunoaște cu certitudine identitatea de gen asumată de aceste persoane in timpul vieții și nu ar trebui să speculat ]n aceast[ privință. Un lucru important reiese însă din aceste informații - dimeniunea biologică feminină nu ar trebui să reprezinte - si nu reprezintă de fapt - un obstacol în performanța din domeniile considerate tradițional masculine.

James Gray s-a nascut cu numele de Hannah Snell în 1723 în Worcester, Anglia. În 1744 s-a căsătorit cu  James Summs care, după moartea fiicei lor, a părăsit-o. A împrumutat un costum de bărbat asumțndu-și numele cumnatului său și a început să călătorească. S-a înscris în Marina Regală și a fost rănită de 11 ori în timpul luptelor. Când a dezvăluit faptul că era femeie a solicitat pensie militar ăcare i-a fost oferită. Mai mult, stagiul său militar a fost recunoscut oficial.

Petter Hagberg (Brita Nilsdotter) s-a născut în 1756 în Finnerödja, Suedia. După înrolarea în aramată soțului ei aceasta s-a deghizat în bărbat și s-a înrolat de asemenea. identitatea biologică i-a fost dezvaluită în urma tratamentului rănilor de război. Aceasta a primit pensie militară și dreptul la comerț, lucruri neobișnuite pentru acele vremuri pentru o femei, respectiv o femeie măritată. A primit o medalie pentru curajul său și a primit onoruri militare la înmormântare.

Marina s-a născut în secolul 6 și tatăl ei a dorit să o ducă la Mănăstire, deghizată ca băiat. Au fost amândoi primiți și au devenit călugări. Mai târziu, într-o călătorie a fost acuzat că a sedus și lăsat însărcinată o femeie. Nu a recunoscut faptul că era imposibil sa facă aceste lucruri și a trăit în afara zidurilor mănăstirii, creșind. În plus, i-a fost impusă custodia copilului pe care l-a crescut. Abia la moartea sa a fost dezvălui sexul biologic. În cele din urmă a fost sanctificat atât în biserica Catolică și cea Ortodoxă ca Sfânta Marina Călugărul.

Denis Smith (născut Dorothy Lawrence) a fost reporter englez deghizat pentru a putea participa la Primul Razboi mondial, întrucât ca femeie nu i-ar fi fost permis. Pentru a nu îi pune în pericol pe cei care au ajutat-o a declarat adevărul și a fost luată prizonieră de război. Forțele militare erau îngrijorate că mai multe femei vor dori să intre în armată. După încheierea războiului a scris despre experiența avută și, din cauza cenzurii, nu s-a publicat decât mulți ani mai târziu.

James Barry (a fost un chirurg în armata britanică și până la sfârșitul carierei a devenit Inspector General responsabil de spitalele militare. A activat în Africa de Sud și India și printre realizările sale se numără prima cezariană din Africa realizată de un medic britanic, în urma căreia au supraviețuit atât mama cât și bebelușul. James Barry s-a născut  Margaret Ann Bulkleyși este prima femeie britanică ce a devenit un medic certificat.  Se consideră că aceasta a luat identitate bărbătească pentru a urmări visul de lucra în medicină, lucru nepermis la acea vreme femeilor. Scrisorile analizate ulterior arată un sprijin foarte important a venit din partea mamei și unchilor. Sexul biologic a fost dezvăluit după moarte și armata britanică a ținut secrete informațiile despre James Barry timp de 100 de ani.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea