Campania electorala din Statele Unite este dura si angreneaza dezbateri inexistente in planul politic romanesc. De ce este important sa semnalam acest aspect? Pentru ca, spre deosebire de ce se intampla la noi, acolo,  doi politicieni de rang inalt iau in discutie problematici de pe agenda feminista si mai mult decat atat, batalia pentru voturile femeilor este una crancena.

Potrivit The Guardian, pe ultima suta de metri a campaniei electorale, echipele de campanie ale democratului Barack Obama si ale republicanului Mitt Romney fac tot ce le sta in putinta sa convinga votantele ca partidul lor va servi cel mai bine interesele femeilor.

Asadar, in lupta electorala americana, voturile femeilor vor face diferenta!

In campania televizata, in discursul lor, cei doi candidati se adreseaza in mod direct femeilor. Potrivit The Guardian, daca in urma cu patru luni, democratii pareau sa aiba o simpatie imensa din partea femeilor, iata ca acum, chiar pe ultima suta de metri, acest avantaj covarsitor incepe sa dispara.

The Guardian  comenteaza ca, in ciuda campaniei democrate clar adresata publicului feminin, este foarte probabil ca, intr-o economie deficitara, femeile sa puna pe primul loc grija pentru job si sa voteze cu Romney.

Alegerile pentru presedintia americana se vor desfasura in data de 6 noiembrie 2012.

 

 

Sursa: The Guardian

Sursa foto: Beverly & Pack

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea