Interpolul, cea mai mare organizaţie internaţională de poliţie a ales pentru prima oară în funcţia de conducere o femeie.

Mireille Ballestrazzi, ofiţeră de top şi lideră a poliţei franceze. Ea e considerată o femeie care face mândrie poliţiei franceze. Şi-a căpătat reputaţia în urma luptei pe care a dus-o împotriva crimei organizate din Corsica şi Bordeaux. Experinţa ei e considerate a fi deosebit de utilă pentru lupta împotriva traficului de droguri, reţelelor mafiote din Estul şi sudul Europei dar şi împotriva violenţelor politice.

Chiar dacă a avut de-a lungul vremii o carieră strălucită, Mireille Ballestrazzi este conştientă că succesul ei este încă o situaţie excepţională. Ea speră că alegerea ei în această funcţie va influenţa pozitiv accesul femeilor în funcţii de conduere: “Sunt mândră pentru femei pentru că aceasta va avea un impact şi sunt mândră pentru Franţa”.

Sperăm că va fi un exemplu inspirant şi pentru Poliţia Română şi mai ales pentru comandanţii care au declarat că sunt mult prea multe femei în poliţie. Deşi fetele românce au rezultate mult mai bune la concursurile de admitere în şcolile de poliţie, accesul fetelor este puternic restricţionat şi inegal faţă de accesul băieţilor. Faptul că o femeie poate conduce o instituţie internaţională care se ocupă de servicii de securitate dovedeşte că prezenţa femeilor pe toate scările ierarhice ale instituţiilor statului ar trebui să devină o normalitate.

Mai multe: International Business Times

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea