Sunteţi invitate/i să luaţi parte la un proiect editorial care pune în centru una din experienţele feminine mai puţin abordate în spaţiul românesc - hărţuirea sexuală. Hărţuirea sexuală. Istorii trăite va fi o colecţie de prezentări reflexive ale experienţei hărţuirii sexuale.

Volumul colectiv va reuni istorii trăite cu privirea la hărţuirea sexuală redactate de femei şi bărbaţi de vârste, profesii, etnii şi medii diferite, în special din România, dar şi din afara acesteia.

Pentru a scrie un capitol (3-10 pagini) din acest volum, consultaţi ghidul tematic ataşat.

Ghidul tematic este non-directiv, având rolul de a explicita punctele de interes ale coordonatorilor volumului şi de a imprima unitate şi coerenţă proiectului editorial. Având în vedere sensibilitatea temei, se oferă un spaţiu cât mai larg de expresie autorilor/oarelor, în primul rând prin eliminarea obligativităţii de a răspunde în mod punctual la fiecare dintre întrebări, astfel având o libertate mult mai mare în ceea ce priveşte ordonarea temelor şi cursivitatea textului.Autorii sunt invitaţi să ofere percepţia lor personală în ceea ce priveşte conectarea experienţei hărţuirii sexuale şi viaţa profesională, cea de familie ori social-comunitare. De asemenea, să îşi asume o abordare reflexivă, prin care să încerce să pună în discuţie impactul pe care experienţa hărţuirii l-a avut asupra propriei traiectorii ulterioare de viaţă, a dinamicii relaţiilor şi performării rolurilor de gen atât în familie, cât şi în mediul social, ţinând cont şi de specificul cultural.

Detalii tehnice privind redactarea textelor:

  • textele vor fi redactate în format Times New Roman, corp 12, spaţiu 1,5, de preferinţă între 3 - 10 pagini;
  • termen limită de predare a textelor de către autori: 1 mai 2014

Alte detalii tehnice, în ghidul ataşat (engleză şi română).


Coordonatorii proiectului editorial:

  • Diana Elena Neaga – lector univ. dr. Universitatea Nicolae Titulescu, Bucuresti, doctor în științe politice, SNSPA București; domenii de interes: studii de gen, societate civilă si consolidare democratică, teorii ale cetăţeniei. Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
  • Valentin Quintus Nicolescu – lector univ. dr. Universitatea Nicolae Titulescu, București, doctor în științe politice, SNSPA București; domenii de interes: teorie politică, istoria mediului, studii de gen. Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (Call for Papers En-Ro (3).pdf)Call for Papers En-Ro (3).pdf 139 kB

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea