Alice Calin

Abstract
Lucrarea de fata isi propune sa arate ca exista o corelatie intre comportamentul de cooperare al femeilor si rolurile de gen atribuite acestora. Ipoteza este aceea ca rolurile de gen si comportamentul de cooperare sunt interdependente. Pentru asta voi analiza pe scurt rezultatele unor cercetari si voi incerca sa corelez datele cu posibile situatii din viata personala.
Lumea in care traim, formata din societati predominant patriarhale, este dominata de stereotipuri de gen, prin care se intelege ca barbatii sunt „de la natura” mai rationali si mai autonomi, deci ei pot fi actori ai sferei publice, femeile au autonomie limitata, sunt mai emotionale si mai legate de natura, familie, de sfera privata (Miroiu, 2004, p. 38). Totusi o mare parte dintre cercetatori nu sunt de acord cu aceasta perceptie asupra societatii si incearca sa afle si sa explice ce o determina si cum ar putea fi schimbata. In cadrul acestei lucrari voi incerca sa gasesc raspunsuri la aceste intrebari analizand comportamentul de cooperare al indivizilor in functie de gen.


Domeniu: Stiinte Politice
Cuvinte cheie: cooperare, roluri de gen, dilema prizonierului, teoria alegerii rationale
Despre autoare: Alice Calin este absolventa a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA). A absolvit facultatea in anul 2010, iar in prezent urmeaza cursurile Masteratului de Gen, Politici si Minoritati din cadrul SNSPA. A mai publicat studii si eseuri cu privire la feminism si libertarianism, online, pe blogul Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI)

 

Ataşamente:
FişierDescriereMărime fişier
Download-ează fișierul (Relatiile_de_gen_din_perspectiva_cooperarii.pdf)Relatiile_de_gen_din_perspectiva_cooperarii.pdf 39 kB

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea