Educația de gen este esențială pentru a preveni masculinitatea toxică!

 

Rolurile tradiționale de gen și lipsa chestionării lor îi afectează și pe bărbați. Aceștia funcționează într-o realitate în care identitatea lor este valoroasă doar atunci când își manifestă puterea asupra altora.

Dacă bărbații sunt emoționali sau vulnerabili, ei sunt stigmatizați. Dacă manifestă o preocupare pentru creșterea copiilor și treburi gospodărești, sau se ocupă cu domenii atribuite în mod tradițional femeilor, sunt blamați.

Educația pentru egalitate de gen în școli este fundamentală, printre altele, și pentru a schimba comportamentele care încurajează masculinitatea toxică și care justifică actele de violență ale bărbaților asupra femeilor în cupluri și în spațiul public.

Joi, 18 iunie, ora 18:00, veniți la Flashmob: Opriți cenzura! Avem dreptul la educație liberă! în fața Palatului Cotroceni, ca să-i cerem președintelui Klaus Iohannis să nu promulge amendamentul la Legea Educației Naționale prin care se interzice referințele la identitatea de gen și teoria de gen în școli, universități și alte spații destinate educației și formării profesionale.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea