O intalnirea neconventionala cu Nora IUGA

Miercuri, 23 martie 2011, ora 19, Cafe BOHEME (Caderea Bastiliei 11)

Ce este ACADEMIA BOEMA?

Traim intr-o lume a paradoxurilor. Cand spunem mediu academic, ne imaginam un spatiu rigid, ultra-rational, sterp, rupt de cotidian, ferecat intr-un „turn de fildes” al teoriilor. Iar cand spunem boema, ne gandim la domeniul artistic, si el rupt de lume, dar la cealalta extrema, caracterizat prin naivitate, visare, irational, excese, dezordine, melancolie, ferecat de asemenea intr-un alt „turn de fildes”. Proiectul, organizat de catre Centrul FILIA si numarand printre parteneri site-ul www.feminism-romania.ro,  va fi reprezentat de o serie de dezbateri culturale, menite  sa ne convinga pe toti sa coboram din turnurile noastre de fildes, reale sau inchipuite, pentru a ne intalni la o cafea si a ne cunoaste mai bine, pentru a depasi preconceptiile despre aceste lumi aparent antinomice – academic vs artistic.

Traim cu sentimentul ca zi de zi trec pe langa noi oameni frumosi, pe care nu avem ragazul sa ii descoperim. Ne plangem tot timpul ca spatiul public nu ne ofera modele feminine veritabile, ci doar femei-obiect, insa uitam adesea ca tine de noi sa alegem altceva si sa ne cultivam alte modele, pe care le avem in jurul nostru din plin. Ne propunem astfel ca o data pe luna sa invitam la o cafea cate o femeie care....

s-a remarcat in domeniul sau, care ne inspira, si in fata careia sa reinvatam sa facem exercitii de recunostinta si apreciere. Consideram ca aceasta este o nevoie atat a noastra, a celor din mediul academic, cat si a femeilor extraordinare care merita sa isi cunoasca admiratorii.

 

Primele editii vor fi dedicate descoperirii femeilor fascinante care se ascund dupa coperti – scriitoarelor contemporane din Romania. Nu puteam incepe mai glorios aceasta serie de intalniri decat invitand-o la o cafea pe provocatoarea NORA IUGA. Evenimentul e deschis publicului de orice fel, care vrea sa o cunoasca pe femeia Nora Iuga prin intermediul scriitoarei Nora Iuga. Vom vorbi liber si necenzurat despre copilarie, feminitate, erotism, fictiune, casnicie, batranete, Berlin, Bucuresti, dragoste ....  si despre tot ceea ce ne va trece prin minte in prezenta aburilor de cafea si a scriitoarei Nora Iuga. Va fi si o ocazie deosebita pentru a achizitiona cele mai recente volume de poezie si proza cu autograful autoarei.

 

Va puteti confirma prezenta la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Despre NORA IUGA

Nora Iuga este pseudonimul literar al Eleonorei Almosnino, (n. 4 ianuarie 1932, Bucuresti) poeta, romanciera, eseista romana și traducatoare din limba germana. Este soția poetului George Almosnino și mama balerinului Tiberiu Almosnino. Licențiata a Facultații de Filologie, specializarea Germanistica, Universitatea din București (1953). I-a avut ca profesori pe Tudor Vianu și George Calinescu. Profesoara de limba germana intre 1954 și 1955. Lucreaza ca bibliograf la Biblioteca Centrala de stat, in perioada 1955-1969. Din 1969 pana in 1977, a fost redactor la Editura Enciclopedica. Jurnalista la ziarele de limba germana "Neuer Weg" și "Volk und Kultur" (1977-1986). Din 1971 este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania și membra PEN-Club. Sustine lecturi publice in strainatate și primește numeroase burse de creatie. La 79 de ani, Nora Iuga a devenit cel mai varstnic blogger literar (www.noraiuga.wordpress.com). A caștigat in 2009 cea mai importanta bursa oferita de statul german unui scriitor strain: Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). A publicat de-a lungul anilor peste 20 de volume de poezie si proza, a tradus peste 15 volume din literatura germana si volumele ei au fost traduse in peste 10 limbi straine. Cel mai trecent volum publicat de Nora Iuga este jurnalul Berlinul meu e un monolog aparut in decembrie 2010 la editura Cartea Romaneasca.


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea