Asociatia FRONT

Este o organizatie non-profit ai carei membri si membre lupta  pentru cauza femeilor. Feminismul in spatiul public romanesc este cel mai adesea deloc sau prost inteles. Programele si  proiectele desfasurate de asociatie vor sa creasca nivelul constientizarii in legatura cu problemele femeilor, sa ajute femeile, sa transforme atitudinea generala fata de femei.

Are ca scop promovarea si sustinerea drepturilor omului in sens larg, si feminismul ca ideologie si actiune sociala de sustinere a drepturilor femeilor in sens restrans, promovarea si sustinerea egalitatii sanselor pentru femei si barbati, promovarea si sustinerea politicilor si proiectelor care au ca scop emanciparea femeilor in viata publica si privata;  imbunatatirea statutului si a imaginii femeilor din Romania; sensibilizarea opiniei publice cu privire la discriminarea femeilor din Romania, aducerea in constiinta publica a problemelor cu care se confrunta femeile din Romania, promovarea si sprijinirea incluziunii sociale a femeilor provenind din grupuri defavorizate, cooperarea si parteneriatul cu alte organizatii, fundatii, asociatii din domenii similare.

www.feminism-romania.ro


Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen - FILIA

Infiintat in aprilie 2000, Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen : FILIA are ca obiectiv principal promovarea studiilor de gen printr-o abordare integrata, multi si interdisciplinara a genului in cercetarea academica, dar si in analiza altor aspecte ale culturii si societatii romanesti.

Centrul FILIA sprijina activ actiuni politice sau apartinand societatii civile menite sa contribuie la imbunatatirea situatiei femeilor in Romania si Europa de Est si la constientizarea importantei dimensiunii de gen la toate nivelele societatii romanesti.

Centrul FILIA pune la dispozitia studentilor si studentelor, masteranzilor si masterandelor, doctoranzilor si doctorandelor si tinerilor cercetatori si cercetatoare singura Biblioteca din Bucuresti cu materiale care dezbat dimensiunea de gen a societatii, culturii si politicilor publice.

http://www.centrulfilia.ro/


Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE)

Fundatia promoveaza integrarea principiului egalitatii de sanse pentru femei si barbate in politicile publice si practicile associate, ca parte component a democratiei si societatii deschise, in scopul redefinirii statutului si imbunatatirii conditiei femeii in Romania.

http://www.cpe.ro


Asociatia pentru Sanse Egale

Asociatia are ca scop principal declarat educarea societatii romanesti, prin promovarea unor politici affirmative care urmaresc sprijinirea participarii femeilor in procesul de luare a deciziilor si in viata publica.

http://www.sanseegale.eu


Fundatia Pro Women

Fundatia are ca misiune principala sustinerea participarii femeilor la dezvoltarea societatii, prin cresterea increderii in fortele proprii si prin dezvoltare personala.

http://www.prowomen.ro


Asociatia Femeilor din Romania

Este prima organizatie democrata de femei din Romania postcomunista, infiintata chiar in perioada Revolutiei din Decembrie 1989. Are un numar impresionant de membri (peste 9000) care activeaza in Bucuresti si cele 20 de filiale judetene.

http://www.afr.ro


Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania

Asociatia actioneaza in zona de vest a tarii, in special in judetul Timis si este prima organizatie care impreuna cu un grup de juristi a realizat un proiect de lege referitor la violenta domestica ce a fost prezentat reprezentantilor Parlamentului si a devenit lege distincta (Legea 217/2003). De asemenea, printre initiativele asocatiei se numara si infiintarea unei linii telefonice de criza (Echipa Telefonul Albastru) pentru femeile victime ale violentei domestice sau ale abuzurilor sexuale.

http://www.apfr.ro


Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – ALEG (Sibiu)

Infiintata in 2004, asociatia a devenit in 2005 membra a Coalitiei Nationale a ONG-urilor Implicate in Prevenirea si Combaterea Violentei Domestice si a Retelei nationale G.E.N. Organizatia deruleaza ca actiuni permanente un program de consiliere si terapie pentru victimele violentei domestic si ale agresiunii sexual, precum si un program de infromare si de constientizare in scopul prevenirii violentei (sesiuni educative in scoli, tabere educative,campanii publice).

http://www.aleg-romania.eu


Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania

Asociatia a luat fiinta in decembrie 1998, ca persoana juridica de drept privat, apolitica, nonguvernamentala, nonprofit, avand ca misiune principala incurajarea femeilor in vederea cresterii potentialului lor antreprenorial si managerial.

http://afir.ro


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea