gala femeilor rome

Organizatorii, Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala, Asociatia E-Romnja (Asociatia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome), Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna" si Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala va invita la cea de-a 3-a editie a Galei Femeilor Rome: „Priveste-ma asa cum sunt!”, 7 martie, sala ArCuB, ora 19:00.

Evenimentul este sustinut financiar de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Asociatia Romano Butiq, Partida Romilor, Asociatia FRONT, O DEL AMENCA, Asociatia Florarilor Romi din Romania. 
Va lansam invitatia de a ne fi alaturi in sustinerea acestui eveniment care are misiunea de a creste vizibilitatea femeilor rome in spatiul public. 

Gala Femeilor Rome lansata in anul 2011 in Romania sub sloganul “Priveste-ma asa cum sunt!” a devenit deja o traditie de celebrare a zilei Internationale A Femeii.


Gala Femeilor Rome reprezinta un mesaj de incurajare, de vizibilitate, de implicare constanta a femeilor rome in viata publica. Prin intermediul acestui eveniment, oferim premii si distinctii in semn de recunostiinta si apreciere fata de femeile rome care s-au remarcat prin activitatile lor in beneficiul comunitatilor de romi, dar si a societatii romanesti. In ultimii doi ani, 32 femei rome au fost premiate în cadrul Galei Femeilor Rome in cadrul a 10 categorii de premiere si subcategorii din domeniile educatie, sanatate, politici publice, munca, justitie, cultura, dezvoltare comunitara, mass-media un premiu de popularitate.

 

In acordarea premiilor, criterii de selectie raman: 
• implicarea sociala individuala remarcabila in beneficiul comunitatii de romi
• angajament si dedicatie problematicii rome 
• mobilizarea si incurajarea altor femei in viata comunitatii romilor
• viziunea si capacitatea de leadership in comunitatea de romi 
• activism civic in domeniul drepturilor femeilor 

De ce o Gala a Femeilor Rome?
Etichetari ale femeilor rome precum “cersetoare”, “vrajitoare”, “hoate”, “murdare”, “cu multi puradei”, etc. sunt binecunoscute in intreaga societate romaneasca si diaspora. Mai putin cunoscute sau recunoscute sunt femei rome de succes activiste de drepturile omului/femeii, doctorite, avocate, inginere, afaceriste, actrite, jurnaliste, politiciene, etc. Prin acest eveniment, urmarim sa eliminam stereotipurile negative despre femeile rome atat in societatea romaneasca cat si in diaspora. Consideram ca succesul unei tinere generatii de femei rome este in stransa legatura cu succesul femeilor rome participante (nominalizate sau castigatoare) la unicul eveniment Gala Femeilor Rome.

Ziua Femeii nu este o doar o simpla sarbatoare dedicata mamei si femeilor!

Ziua de 8 Martie este pe plan international Ziua Femeilor Militante, a celor datorita carora noi, femeile, avem drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educatie, la divort, la asistenta medicala, la contraceptie. Dreptul de a alege si de a spune Nu!

Gandeste global si actioneaza local! Ia atitudine si fa din fiecare zi Ziua Femeii! Fa tot posibilul sa te asiguri ca viitorul fetitelor este egal si sigur!

Va asteptam cu drag!

Echipa Gala Femeilor Rome


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea