"Când s-a lansat la Cărtureşti cartea “Purificare” a scriitoarei finlandeze Sofi Oksanen, am fost şi eu acolo pentru că trebuia să filmez pentru materialul pe care îl făceam despre autoare. În acel loc mi s-au revelat începutul şi sfârşitul materialului când am văzut-o pe actriţa Coca Bloos citind pasaje din carte.

Cum, necum, după eveniment, m-am nimerit lângă dumneaei, m-am prezentat, i-am spus ce fac şi am întrebat-o dacă ar dori să citească un fragment pentru camera de luat vederi.

-Nu vă supăraţi pe mine, dar nu …

Nu am insistat, i-am mulţumit pentru bunăvoinţă, însă am ţinut morţis să-i arăt pasajul pe care aş fi vrut să-l citească. A deschis propria carte la pagina cu pricina şi acolo am văzut că acelaşi pasaj era subliniat cu linii groase. Însă nu-l auzisem. I-am spus asta.

-Lumea nu mai are răbdare să asculte actori citind, mi-a răspuns scurt, fără niciun fel de milă de sine sau judecată, ci explicând, pur şi simplu, care a fost motivul pentru care nu a citit rândurile respective.

Am dat să plec, dar m-a oprit.

-Bine, am să citesc.

Şi-a lăsat haina şi geanta pe un divan din librărie, şi-a trecut mâna prin păr, să-l aranjeze, m-a întrebat dacă arată bine, i-am zâmbit, apoi a început să citească la cameră. Interpretarea dumneaei suna cu totul diferit decât îmi imaginasem eu vocea personajului, în propria minte, când citisem romanul.

- De ce aţi citit până la urmă?, am întrebat-o.

- Mi-a plăcut cum aţi pus problema, mi-a zis scurt.

Aşa vorbeşte doamna Coca Bloos, în fraze scurte, fără prea multe explicaţii.

I-am cerut numărul de telefon ca să o reîntâlnesc şi să-i dau CD-ul cu filmarea: nu are internet, nici cablu TV la RCS-RDS.

Mi-a recitat numărul de mobil, dar şi pe cel de fix, apoi mi-a spus:

-Numele meu este Coca Bloos.

-Da, ştiu.

-Nu era obligatoriu să ştiţi şi mie mi se pare normal să mă prezint."

cititi: andreeavasile.ro


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 

Rețeaua VIF

Ghid pentru victimele violenței sexuale

Discriminari Urbane

Asistență și consiliere pentru violență domestică nonstop și gratuit la 0800 500 333

 

Violență domestică
Educaţie sexuală
Reclamă discriminarea